Producenten


Bij Loes & Krikke kan je terecht voo100% spelt pizza en gerechten om te delen volgens de seizoenen - ingrediënten geleverd door onze lokale partners die werken met respect voor mens en natuur.


De confituur van FABRIK, is handgemaakt met héél veel fruit en heel veel liefde door Siege Tratsaert. 

In haar koperen confituurketel, tovert zij op ambachtelijke wijze de heerlijkste confituren tevoorschijn. Het aanbod is steeds afgestemd op de seizoenen. Telkens een smaakvol product waar fruit de hoofdrol speelt.
Om de smaak van heerlijk zongerijpt fruit ten volle te kunnen proeven wordt er zo weinig mogelijk suiker gebruikt. 


Coup de Chocolat. Gepassioneerd door de oorsprong en het verhaal van ons eten, sprong ik in dit chocoladeavontuur en maak ik met veel liefde de heerlijkste repen voor jullie!

Meer dan 10 jaar werkte ik voor Rikolto rond duurzaamheidkwesties van het eten op ons bord en ontmoette ik cacaoboeren in Indonesië en Centraal Amerika. Ik proefde er van de cacaovrucht recht van de boom, liet me verbazen over z'n zoetheid, over de prachtige bosomgeving waarin de bomen groeien, maar ook over de oneerlijke prijzen voor boeren... en de vaak niet zo ecologische en transparante praktijken.

Toen ik voor het eerst originechocolade proefde in 2013 wist ik het zeker 'zó moet chocolade smaken!' en sindsdien ben ik verknocht.

Toen Isabelle en Tom in het voorjaar van 2022 een opvolger zochten, twijfelde ik geen moment. Tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken en een eerlijk en kwaliteitsproduct af te leveren, met een verhaal dat klopt van boer tot bord. Coup de chocolat werkt dus zo puur mogelijk, zonder toevoegingen en gebruikt de strengste kwaliteitsnormen voor de cacaobonen. Het transport van de bonen gebeurt met het zeilschip Tres Hombres vanuit Colombia tot in Amsterdam. Het laatste stuk vanuit Amsterdam tot in Antwerpen plannen we zelf al zeilend te overbruggen.


Baroloco di Pepe is een jong wijnbedrijf gevestigd in Berchem, dat een diepe passie koestert voor authentieke Italiaanse smaken.

Onder leiding van Pieter-Jan Bekkers biedt Baroloco di Pepe sinds 2021 een zorgvuldig gekozen assortiment Italiaanse wijnen aan via onze online winkel. Het enorme succes heeft ons in 2022 aangemoedigd om een fysieke winkel te openen in Berchem in de Boomgaardstraat 220, waar je van harte welkom bent om te genieten van onze heerlijke wijnen.

Of je nu een nieuwkomer bent in de wereld van wijn of een doorgewinterde kenner, onze wijnen zijn er voor eenieder die houdt van hoogwaardige smaken en authentieke Italiaanse ervaringen.



CARBADOUCHE Ooit had elke Antwerpse wijk wel een of meerdere brouwerijen, nu zijn er nog maar twee officiële stadsbrouwerijen. Bieren Cabardouche wil dit bloeiende brouwerijverleden nieuw leven in blazen. Uit liefde voor het ambacht en de traditie maar met de nodige portie vernieuwing. In september 2019 konden we onze droom waarmaken en opende onze microbrouwerij in Borgerhout. En wel op een heel bijzondere locatie: onder de spoorweg in Borgerhout. Vlak bij De Roma en de bruisende Turnhoutsebaan, Trix, ... en samen met een tiental andere ondernemers die elk ook een spoorwegboog hebben. Elke vrijdag en zaterdag is ons kaberdoesjke open. Kom eens langs en zie je bier live gebrouwen worden!


Het Laaks Hofke. Het Laaks hofke staat voor natuur, rust en genieten. Genieten in een ecologische tuin met weinig werk bruisend van leven, kleur, geur en smaak.

In de zomer rustig buiten zitten in je eetbare paradijs, met een heerlijke home made ice tea, afgewerkt met verse bloemen en kruiden uit je tuin.

Tijdens de koudere dagen onder een dekentje met een goed boek en een verwarmende thee. Door je tuin wandelen en overal heerlijke snoepjes vers uit de natuur kunnen plukken.

Planten waarvan je volop kan smullen zonder bang te zijn voor pesticiden, die op een natuurvriendelijk manier opgekweekt zijn.


Boulot. Warme desembakkerij in Borgerhout. In ons open atelier werken we enkel met pure, lokale en/of biologische ingrediënten en maken we brood zoals het hoort.


Foodfor.karma staat voor gulzig koken & brouwen van lekker eten & drinken, en opent haar deuren in 2025 te vandepeereboomstraat 12, Borgerhout. In preview kan je de kombucha bestellen bij de Wereld van Smaken!


Mediterraanse kwaliteitsproducten, rijp geoogst en rechtstreeks geleverd. The Food Hub werkt samen met kleinschalige, biologische producenten uit Europa. Ze zijn mede-eigenaar van onze coöperatie en ze bepalen zelf hun prijzen. 

We zijn een klein team met grote idealen. Die vertalen we in onze dagelijkse werking. We zijn verantwoordelijk voor het logistieke werk waardoor onze Mediteraanse producten vers en vol smaak op hun bestemming geraken.


Simple Present. Naast prachtige kaarsen maken van 100% bijenwas, geeft Hilde workshops met gerecycleerde en natuurlijke materialen. "Alles ligt kant en klaar in de winkel en dat vinden we normaal. Maar zelf creatief bezig zijn doet iets met je. Jij kan het hele creatieproces doorvoelen tijdens de workshops".


Rekub maakt pralines, cake en taart van groenten en fruit die normaal verspild zouden worden. Alles vooraf te bestellen via de webshop. Want wij zijn enorme fan van lelijke groenten en fruit. En ook van eerlijke chocolade. Gecombineerd geeft dat een pittige pastinaakpraline, een easy worteltaart of een wulpse brownie van rode biet. Het zijn maar enkele voorbeelden. Het is gedurfd, anders, lekker. Het is weg van perfectie. Goodbye straight, here's funky!


Vos & Ooievaar is de duurzame baby- en kinderwinkel in de Driekoningenstraat in Berchem van wereldburger-mama Geertrui. Je vindt er een prachtig aanbod aan ecologisch, verantwoord en duurzaam speel-en knutselmateriaal. Samen met Geertrui stelden we een mooi aanbod samen, zoals open-ended speeldoeken, Waldorf-krijtjes, zoutlamp,... Alles om een stukje De Kleine Wereldburger bij je thuis te brengen. Ideaal als kerstcadeau voor de kleinsten!